Zomercursus Zing en Zo

De zomer is een tijd van uitrusten en doen waar je blij van wordt. Voor ons is dat: muziek maken. Daarom bieden wij een zomercursus aan. Je kunt kiezen uit een individuele variant of groepsvariant, afhankelijk van je wensen. Wij bieden deze cursus Coronaproof aan!

Individueel:

Deze cursus is geschikt voor iedereen van 9-99 jaar, met elk niveau van musiceren of zingen. Er zijn 5 lessen van 50 minuten, die we samen inplannen op basis van jouw beschikbaarheid deze zomer. Inde individuele zomercursus wordt per mail of telefonisch een intake met je gedaan om een beeld te krijgen van je ingangsniveau en wensen. De cursus wordt door twee docenten gegeven: Nanneke Piek en Rogier Monsieur. Nanneke geeft de zang- en theatervakken en pianobegeleidingslessen en Rogier houdt zich bezig met theorie der muziek, begeleidingslessen op ukelele en een kennismaking of les op blaasinstrumenten. Als je de individuele zomercursus bij ons boekt, krijg je een lijst met mogelijkheden en onderwerpen waaruit jij zelf kiest wat je wilt leren en ervaren. In overleg met ons bepaal jij ook de tijdsverdeling van de 5 lessen en met wie je wilt werken. Er zijn allerlei combinaties mogelijk. Op deze manier bieden wij jou een maatpakket aan, waarin jij zelf bepaalt of je de diepte of breedte in wilt en daarbij ook beslist of je wilt zingen, een instrument wilt bespelen of een combinatie van beiden wenst. Locatie: Tilburg of Oss.

Groepscursus:

In de groepscursus proberen wij zoveel mogelijk om mensen met een gelijk niveau bij elkaar te plaatsen. Als de niveaus teveel van elkaar verschillen wordt er gesplitst gewerkt, waar nodig. In de groepscursus staat het samen zingen/ musiceren en de vreugde die dit met zich meebrengt, centraal. Onderwerpen die in de groepslessen naar voren kunnen komen, zijn: podiumpresentatie, meerstemmige zang, ademhaling, instrument bespelen, training mindset, concert in 1 dag, maak je eigen compositie, analyserend luisteren. Ook bij deze cursus krijg je een lijst met mogelijke onderwerpen waarop jij je voorkeur kunt aankruisen. Wij maken vervolgens een selectie. De docenten zijn Nanneke en Rogier. Voor hun expertises: zie kopje ‘individuele zomercursus.’ Zij werken samen en afwisselend met de groep. Na afloop van deze zomerweek is er bij voldoende animo nog een vervolgweek mogelijk. We sluiten de week in stijl af met een bbq (bij goed weer) of een diner (bij slecht weer). Dit is facultatief en de kosten hiervoor zijn €10,00 all in. Locatie: Velerlei, Tilburg.