De acteurs

In voorstelling "Ontvlambaar" worden de hoofdrollen gespeeld door twee verschillende casts. De acteurs zijn: Tijn Lourens, Willem van der Cruijssen, Nanneke Piek, Rogier Monsieur en Peter van Wolferen. Zij stellen zich hieronder aan je voor.


Ik ben Tijn Lourens en speel de rol van Guido Maenhout. Ik ben 21 jaar en geboren in Amsterdam, de stad waar Guido zo graag naartoe wil om te studeren aan de Toneelacademie. Al op jonge leeftijd ben ik in Brabant komen wonen en vond een passie in toneel spelen. (Nóg een overeenkomst met Guido, want ik deed ooit auditie voor de Amsterdamse Toneelschool). Ik speelde jarenlang bij de jeugdproducties van Natuurtheater De Kersouwe in Heeswijk-Dinther en deed dat met heel veel plezier. Daar leerde ik Nanneke kennen. Zij coachte onze voorstellingen op muzikaal gebied. Ik ben in die periode ook individuele zanglessen bij haar gaan volgen en dat doe ik nu nog steeds. Ze is dus mijn docente: de derde overeenkomst met Guido. Er is echter één groot verschil. We hebben geen liefdesverhouding met elkaar ;) Mijn middelbare schoolperiode had ik op het Elde College in Schijndel en inmiddels woon ik alweer twee jaar in Tilburg, waar ik Psychologie studeer op de Universiteit van Tilburg. Naast studeren, speel ik in "Ontvlambaar" en ik heb veel zin om een toernee langs scholen en theaters te gaan doen.


Ik ben Willem van der Cruijssen en speel de rol van Guido Maenhout. Binnenkort is hier meer informatie te vinden over mijn achtergrond.


Ik ben Nanneke Piek en speel de rol van Barbara Rozemeyer. Ik ben 41 jaar oud en actrice, zangeres en vocal coach. In het verleden volgde ik diverse Conservatoriumstudies en de Meisner acteeropleiding. Zowel muziek als theater zijn voor mij grote en onmisbare passies. Ik ben dan ook heel blij dat ik mijn eigen zang- en theaterschool heb waarin ik mensen van alle leeftijden en niveaus, mag coachen. Dat doe ik zowel individueel als in groepen. Peter, die de rol van Beverman speelt, ken ik van de zangopleiding en we zijn al jaren bevriend. We hebben meerdere culturele en muzikale projecten en concerten met elkaar gedaan en hopen dit nog lang te mogen doen. Tijn is al jaren mijn zangleerling en ik zag in hem ook een groot talent op acteergebied. Toen ik een jonge man nodig had voor de rol van Guido, aarzelde ik geen seconde en vroeg ik hem. Dus behalve leerling en docent zijn we nu ook collega's. De voorstelling "Ontvlambaar" heeft tien jaar geleden al eens getoerd langs scholen voor voortgezet onderwijs. Dat was toen een groot succes. Daarom heb ik ook nu weer veel zin om de rol van Barbara neer te zetten. Het is best een pittige rol, want het is nogal omstreden om als docent voor je leerling te vallen. Hoe zet je dat geloofwaardig neer? En kun je enige sympathie opbrengen voor deze vrouw? Dat waren onder andere de vragen waar ik me mee bezig heb gehouden bij het bestuderen van de rol. Ik ben reuze benieuwd hoe de huidige toernee zal gaan verlopen. We hebben de voorstelling namelijk op veel fronten veranderd en passend gemaakt bij deze tijd.


Ik ben Peter van Wolferen en speel de rol van Anton Beverman. Ik ben 55 jaar oud en heb verschillende studies gedaan: HBO-V en Rechten. Daarnaast heb ik gestudeerd op het Fontys Conservatorium in Tilburg met als afstudeerrichting Zang. Daar ken ik Nanneke ook van. We werken regelmatig samen op theatraal-/muzikaal gebied en volgden samen de Meisner Acteeropleiding. Mijn zangstem is er een, die je niet vaak zult tegenkomen. Ik ben namelijk counter tenor. Wat dat is? Ik zou zeggen: kom vooral naar onze voorstelling kijken en je zult het merken. Tien jaar geleden bij de eerste tournee van onze voorstelling speelde ik dezelfde rol als nu. Net als Nanneke heb ik veel zin om deze nogmaals neer te zetten. Er zijn aardig wat dingen veranderd en bovendien zijn we tien jaar ouder en wijzer geworden, met tien jaar meer zang- en acteerervaring. Ik heb er zin in!


Ik ben Rogier Monsieur en speel de rol van Anton Beverman. Binnenkort is hier meer informatie te vinden over mijn achtergrond.