Muziektheatervoorstelling Het Rookoffer

Je houdt je kop dicht hè. Het is Rozemeyer. Ik mag Barbara zeggen. Ze heeft sproetjes op haar armen en een litteken rechts onder haar navel. En als ik bij haar in bed kruip, dan is dat niet om te gaan slapen… ;)

Barbara Rozemeyer werkt als docente Frans op een school voor voortgezet onderwijs. Ondanks dat zij een aantal jaren geleden verlaten is door haar man, is ze best gelukkig. Ze wordt gerespecteerd door haar collega’s en heeft het naar haar zin in haar baan. Haar levenspad lijkt geplaveid, totdat de mysterieuze eindexamen-kandidaat Guido Maenhout ten tonele verschijnt. Hij heeft een zekere ‘je ne sais quoi’ en is zich daar volkomen van bewust. Zijn buitengewone interesse voor haar vak, zijn grote vastberadenheid om naar de toneelschool te gaan en een jongensachtige brutaliteit maken al snel gevoelens los bij Barbara. Tegen beter weten in begint er een liefde voor de jongen te groeien. Voor Guido is het slechts een opwindend spel: kijken hoe ver je kunt gaan met je docent. Ondanks het verschil in machtspositie beginnen de twee een stormachtige affaire. Maar hoe lang is de houdbaarheids-datum hiervan? En wie is toch die mysterieuze collega van Barbara, Anton Beverman, die overal lijkt op te duiken waar Barbara en Guido zijn?

In de voorstelling die gebaseerd is op de door Tessa de Loo geschreven novelle ‘Het Rookoffer,’ wordt een controversieel onderwerp op muzikaal-theatrale en audiovisuele wijze in beeld gebracht. Het publiek wordt optimaal betrokken door het interactieve einde van de voorstelling. Wat zij denken wordt meegewogen in de afloop van de voorstelling en daarmee bepalen zij hoe het stuk eindigt. Theater, live zang en videomontages voeren langzamerhand de spanning op die eindigt in de interactieve ontknoping. Aangezien het publiek en daarmee het einde van de voorstelling telkens varieert, is elke voorstelling een unieke ervaring.  

Zang/Spel: Tijn Lourens, Nanneke Piek, Peter van Wolferen

Videobeelden/ decor: Dave Damen

Duur: 60 minuten

Doelgroep: de voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar.

Locatie: divers. Huiskamers, festivals, theaterzalen. Spelen voor een klein publiek betekent optimale betrokkenheid. Wij spelen echter ook voor grotere zalen.

De voorstelling is Coronaproof aan te bieden. Informatie en boekingen via het contactgedeelte van deze website.