Muziektheatervoorstelling Het Rookoffer

Je houdt je kop dicht hè. Het is Rozemeyer. Ik mag Barbara zeggen. Ze heeft sproetjes op haar armen en een litteken rechts onder haar navel. En als ik bij haar in bed kruip, dan is dat niet om te gaan slapen… ;)

Barbara Rozemeyer, 36 jaar, is docente Frans op een school voor voortgezet onderwijs. Een aantal jaren geleden is ze verlaten door haar man. Toch is ze best gelukkig.  Haar collega’s respecteren haar en ze heeft het naar haar zin in haar baan. Ook privé heeft ze haar leven op de rails. Maar dan verschijnt de 18-jarige eindexamenkandidaat Guido Maenhout ten tonele. Hij heeft een zekere ‘je ne sais quoi’ en is zich daar volkomen van bewust. Zijn buitengewone interesse voor haar vak, zijn grote vastberadenheid om naar de toneelschool te gaan en een jongensachtige brutaliteit intrigeren Barbara mateloos. Tegen beter weten in begint ze gevoelens voor de jongen te krijgen. Voor Guido is het slechts een opwindend spel: kijken hoe ver je kunt gaan met je docent. Ondanks het verschil in leeftijd en machtspositie beginnen de twee een stormachtige affaire. Maar wat is de houdbaarheidsdatum van hun geheime amourette? En wie is toch die mysterieuze collega van Barbara, die overal lijkt op te duiken waar Barbara en Guido zijn?

Het Rookoffer is gebaseerd op de gelijknamige novelle van Tessa de Loo. Op muzikaal-theatrale wijze brengen de acteurs een controversieel onderwerp in beeld, ondersteund door live zang en videomontages. Aan het einde neemt de voorstelling een verrassende wending die garant staat voor optimale betrokkenheid bij het publiek. Hun mening gaat er daadwerkelijk toe doen, omdat de acteurs het oordeel van de toeschouwers over het precaire thema meenemen in de afloop. Het publiek bepaalt dus de ontknoping. Elke voorstelling is daarmee uniek.

Zang/Spel: Tijn Lourens, Nanneke Piek, Peter van Wolferen

Videobeelden/ decor: Dave Damen

Duur: 60 minuten

Doelgroep: de voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar.

Locatie: divers. Huiskamers, festivals, theaterzalen. Spelen voor een klein publiek betekent optimale betrokkenheid. Wij spelen echter ook voor grotere zalen.

De voorstelling is Coronaproof aan te bieden. Informatie en boekingen via het contactgedeelte van deze website.