Individuele zang- en pianolessen

Zangstudio Duende heeft de volgende speerpunten:

 • Het aanleren van een goede techniek;
 • Het op een vrije en 'stromende' manier zingen/ spelen;
 • Aansluiten bij de boodschap van de muziek;
 • Aandacht besteden aan authenticiteit en podiumpresentatie;
 • Mensen in hun kracht zetten en van daaruit werken: optimaliseren van kwaliteiten en het sterker maken van de verbeterpunten;
 • Ontwikkeling van talent op alle niveaus.

Een optimale afstemming op de wensen en capaciteiten van de cursist staat centraal in de lessen, met als belangrijkste doel groei en ontwikkeling. Passie voelen voor wat je doet en plezier ervaren in het musiceren zijn de leidraad voor de lessen.

Bij de individuele lessen zijn er de volgende lesvormen:

Duende lidmaatschap:

 1. Duende lidmaatschap ‘gold’: de leerling ontvangt op jaarbasis 9 individuele lessen van 45 minuten en mag daarnaast aan alle groepsactiviteiten zoals Sunday Flow, de Notenbootcamp en alle andere activiteiten van Zangstudio Duende die op de activiteitenagenda staan, gratis meedoen.
 2. Duende lidmaatschap ‘platina’: de leerling ontvangt op jaarbasis 18 individuele lessen van 45 minuten en mag daarnaast aan alle groepsactiviteiten zoals Sunday Flow, de Notenbootcamp en alle andere activiteiten van Zangstudio Duende die op de activiteitenagenda staan, gratis meedoen.

Meer weten over de spelregels en prijzen van het Duende lidmaatschap? Stuur een mail via het contactgedeelte van de website.

Individuele zang- en of pianoles:

 1. Pianoles vindt altijd individueel plaats. Zangles vindt in de meerderheid van de gevallen individueel plaats. Kleine groepjes van 2 tot maximaal 4 personen zijn mogelijk, mits er op dat moment genoeg leerlingen beschikbaar zijn met een gelijk niveau.
 2. De lessen zijn 30, 45 of 60 minuten. In overleg wordt de meest geschikte lesduur gekozen.
 3. Qua lesfrequentie kan gekozen worden voor: wekelijkse lessen, tweewekelijkse lessen of een tienlessenkaart.
 4. Er wordt in diverse stijlen lesgegeven: pop, jazz en klassiek.

* De pianolessen zijn individueel en gericht op beginners. Voor gevorderden en vergevorderde leerlingen wordt indien gewenst, bemiddeling gezocht.

Coaching door middel van muziek:

Bij deze lesvorm is muziek een middel voor persoonlijke groei en ontwikkelingsdoeleinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: presentatievaardigheden voor een groep, muziek als zingeving, muziek als middel om op een positieve manier aan je gezondheid en energiehuishouding te werken, begeleiding bij het schrijven van eigen nummers enz. Naast muziek en klankschalen komen ook principes uit Quantum Touch en Theta Healing aan bod. Alles is trilling! In deze vorm van coaching kijken we breder dan alleen zangles en gaan we in kaart brengen wat nodig is om jouw doel te bereiken! Ook hierbij kan gekozen worden voor de in het hierbovenstaande kopje beschreven frequenties en lesduren.

Voordelen voor Duende-leerlingen

De cursisten van Duende genieten een aantal voordelen: de lessen worden kostenloos opgenomen en na afloop per mail toegestuurd. Er wordt minstens eenmaal per jaar een gratis groepsles van minimaal een uur gegeven. Voor de echte podiumbeesten zorgt Duende voor mogelijkheden om op te treden. Er zijn twee optredens per jaar mogelijk. Extra advies of ondersteuning per mail of telefoon is inbegrepen. Wanneer een cursist een nieuwe cursist aanbrengt, krijgt eerstgenoemde een gratis extra les van een half uur.

Tarieven en voorwaarden voor de lessen kunnen vrijblijvend worden opgevraagd per mail of telefoon via de contactpagina van deze website.

Elke nieuwe leerling volgt een proefles waarin wordt gekeken wat het doel en de mogelijkheden zijn. Verder is het belangrijk dat er een wederzijdse klik is tussen docent en leerling, aangezien zingen/ musiceren/ coachen een hele persoonlijke aanpak vergt. Op basis van de proefles wordt bekeken welke les- of coachingsvorm de meest geschikte is.