Zang- en pianolessen in Tilburg, Eindhoven en Oss

Zangstudio Duende, gevestigd in Tilburg, Eindhovenen Oss heeft een aantal speerpunten:

 • Het aanleren van een goede techniek;
 • Het op een vrije en 'stromende' manier zingen/ spelen;
 • Aandacht voor de boodschap van de muziek;
 • Podiumpresentatie;
 • Mensen in hun kracht zetten en van daaruit werken: optimaliseren van kwaliteiten en het sterker maken van de verbeterpunten;
 • Ontwikkeling van talent op alle niveaus.

Een optimale afstemming op de wensen en capaciteiten van de cursist staat centraal in de lessen, met als belangrijkste doel groei en ontwikkeling.

Bij Zangstudio Duende zijn individuele zang- en pianolessen mogelijk in diverse vormen:

Duende lidmaatschap:

 1. Duende lidmaatschap *gold: de leerling ontvangt op jaarbasis 9 individuele lessen van 45 minuten en mag daarnaast aan alle groepsactiviteiten zoals het klankverwenontbijt, de luistercursus Beter Horen, de Notenbootcamp en de themaweken gratis meedoen.
 2. Duende lidmaatschap *platina: de leerling ontvangt op jaarbasis 18 individuele lessen van 45 minuten en mag daarnaast aan alle groepsactiviteiten zoals het klankverwenontbijt, de luistercursus Beter Horen, de Notenbootcamp en de themaweken gratis meedoen.
 3. Meer weten over de spelregels en prijzen van het Duende lidmaatschap? Stuur een mail via het contactgedeelte van de website.

Individuele zang- en of pianoles:

 1. Pianoles vindt altijd individueel plaats. Zangles vindt in de meerderheid van de gevallen individueel plaats. Kleine groepjes van 2 tot maximaal 4 personen zijn mogelijk, mits er op dat moment genoeg leerlingen beschikbaar zijn met een min of meer gelijk niveau.
 2. De lessen zijn 30, 45 of 60 minuten. Dit is afhankelijk van de wens van de leerling. De docent kan hierin een advies geven.
 3. Qua lesfrequentie kan gekozen worden voor: wekelijkse lessen, tweewekelijkse lessen of een tienlessenkaart.
 4. Er wordt in diverse stijlen lesgegeven: pop, jazz en klassiek.

* De pianolessen zijn individueel en gericht op beginners. Voor gevorderden en vergevorderde leerlingen wordt indien gewenst, bemiddeling gezocht.

Coaching door middel van muziek:

Bij deze lesvorm is muziek een middel voor persoonlijke groei en ontwikkelingsdoeleinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: presentatievaardigheden voor een groep, muziek als zingeving, muziek als middel om op een positieve manier aan je gezondheid en energiehuishouding te werken, begeleiding bij het schrijven van eigen nummers enz. Naast muziek en klankschalen komen ook principes uit Quantum Touch en Theta Healing aan bod. Alles is trilling! In deze vorm van coaching kijken we breder dan alleen zangles en gaan we in kaart brengen wat nodig is om jouw doel te bereiken!

Voordelen voor Duende-leerlingen

De cursisten van Duende genieten een aantal voordelen: de lessen worden kostenloos opgenomen en na afloop per mail toegestuurd. Er wordt minstens eenmaal per jaar een gratis groepsles of masterclass van minimaal een uur gegeven. Voor de echte podiumbeesten zorgt Duende voor mogelijkheden om op te treden. Er zijn twee optredens per jaar mogelijk. Extra advies of ondersteuning per mail of telefoon is inbegrepen. Wanneer een cursist een nieuwe cursist aanbrengt, krijgt eerstgenoemde een gratis extra les van een half uur.

Tarieven en voorwaarden voor de lessen kunnen vrijblijvend worden opgevraagd per mail of telefoon via de contactpagina van deze website.

Elke nieuwe leerling volgt een proefles waarin wordt gekeken wat het doel en de mogelijkheden zijn. Verder is het belangrijk dat er een wederzijdse klik is tussen docent en leerling, aangezien zingen/ musiceren/ coachen een hele persoonlijke aanpak vergt. Op basis van de proefles wordt bekeken welke les- of coachingsvorm de meest geschikte is.