Beter horen, een actieve luistercursus...

Ook vanaf het nieuwe schooljaar gaat Zangstudio Duende de onderstaande cursus, die een groot succes was in 2017/2018 weer aanbieden. Houd voor data de website in de gaten.

Zangstudio Duende biedt een luistercursus aan in samenwerking met Major Music. In zes avonden stellen we zes verschillende bekende muziekcomposities centraal. Deze zes 'klassiekers' die over het algemeen zullen vallen binnen het genre van de klassieke muziek, gaan we muzikaal ontleden. We plaatsen de stukken in cultuurhistorisch perspectief, we bekijken de belangrijke muzikale thema's en gaan met de deelnemers actief aan de slag aan de hand van praktische en theoretische opdrachten. Op deze manier leer je heel wat bij over de achtergrond van het betreffende muziekwerk en zul je met andere oren luisteren naar de muziek die je eigenlijk al meende te kennen...

De zes data waarop de cursus gaat plaatsvinden, zijn: 24 september, 29 oktober, 17 december allen 2018, 2 en 28 januari en 25 februari 2019 Duur: 19.30-22.00 uur.

De kosten zijn €27,50 euro per avond incl. btw en koffie/thee/water. Bij deelname aan alle avonden geldt er een korting van €5,00 euro per avond en betaalt men €22,50 euro per keer.

De stukken die aan bod gaan komen, zijn achtereenvolgens en in chronologische volgorde:

  • De vier jaargetijden - Vivaldi
  • De vijfde symfonie - Beethoven
  • Eine Kleine Nachtmusik - Mozart
  • Danse Macabre - Saint- Saëns
  • Claire de lune - Debussy
  • Verrassingsavond

Beter horen: De Efteling

Op maandag 1 juli: 19.30-22.00 vindt een bijzondere editie van Beter Horen plaats. Dan gaan we aan de slag met de muziek uit de Efteling. De dag erna gaan we op excursie naar de Efteling en horen we deze muziek live in alle attracties. Doe je mee met deze bijzondere editie? Meld je snel aan en wees gegarandeerd van een plek. We bieden wegens het jubileumjaar, deze avond tegen een gereduceerde prijs aan. In plaats van de gebruikelijke €27,50 betaalt u slechts €15,00 euro. Het Efteling-ticket is voor eigen rekening. Bij voldoende deelnemers kunnen we groepskorting krijgen. Informeert u naar de mogelijkheden alvorens u een Efteling-ticket bestelt.

De cursus vindt plaats in Tilburg, locatie op aanvraag.