Beter horen, een actieve luistercursus...

Ook vanaf het nieuwe schooljaar gaat Zangstudio Duende de onderstaande cursus, die een groot succes was in 2017/2018 weer aanbieden. Houd voor data de website in de gaten.

Zangstudio Duende biedt een luistercursus aan in samenwerking met Major Music. In zes avonden stellen we zes verschillende bekende muziekcomposities centraal. Deze zes 'klassiekers' die over het algemeen zullen vallen binnen het genre van de klassieke muziek, gaan we muzikaal ontleden. We plaatsen de stukken in cultuurhistorisch perspectief, we bekijken de belangrijke muzikale thema's en gaan met de deelnemers actief aan de slag aan de hand van praktische en theoretische opdrachten. Op deze manier leer je heel wat bij over de achtergrond van het betreffende muziekwerk en zul je met andere oren luisteren naar de muziek die je eigenlijk al meende te kennen...

De zes data waarop de cursus gaat plaatsvinden, zijn: 24 september, 29 oktober, 26 november, 17 december allen 2018, 2 en 28 januari 2019 Duur: 19.30-22.00 uur.

De kosten zijn €27,50 euro per avond incl. btw en koffie/thee/water. Bij deelname aan alle avonden geldt er een korting van €5,00 euro per avond en betaalt men €22,50 euro per keer.

De stukken die aan bod gaan komen, zijn achtereenvolgens en in chronologische volgorde:

  • De vier jaargetijden - Vivaldi
  • De vijfde symfonie - Beethoven
  • Eine Kleine Nachtmusik - Mozart
  • Danse Macabre - Saint- Saëns
  • Claire de lune - Debussy
  • Verrassingsavond

De cursus vindt plaats in 'De Verdieping', Sint Annastraat 20 te Tilburg. De eerste avond gaat gegarandeerd door omdat er al voldoende aanmeldingen zijn. Het gebouw heeft een ingang voor mensen die in een rolstoel zitten.