Even voorstellen...

De vrouw achter Zangstudio Duende is Nanneke Piek. Nanneke is afgestudeerd zangeres, (zang)pedagoog en muziek-/ckv-docent. Zij volgde haar studies bij o.a. Hanneke Kaasschieter, Xenia Meijer, Hans van den Brand, Rita Blom en Joop Albracht aan het conservatorium te Tilburg en bezit voor alle afstudeerrichtingen een Masterbevoegdheid.

Nanneke heeft veel ervaring in het geven van zang- piano- en muzieklessen. Zo gaf zij o.a. 7 jaar les als docente zang op het Centrum voor de Kunsten Eindhoven (CKE). De lessen waren divers van aard en omvatten bijvoorbeeld: lessen aan de talentstroom en vakklas (vooropleiding van het conservatorium Tilburg), stemtrainingsgroepen, kinderzanggroepen, musicalcursussen en individuele lessen aan jongeren en volwassenen in uiteenlopende zangstijlen. Na een succesvolle loopbaan op de muziekschool werd het in 2014 tijd voor een nieuwe uitdaging, welke Nanneke vond in het oprichten van Zangstudio Duende. Binnen Zangstudio Duende vinden diverse activiteiten plaats variërend van het geven van individuele lessen aan zang- en pianoleerlingen tot aan het coachen van groepen, het geven van klankontspanningen m.b.v klankschalen, koorscholing en vele zaken meer.

Behalve docerend musicus is Nanneke ook als uitvoerend artiest regelmatig te zien en te horen in muziek- en theatrale performances. Bijvoorbeeld in het Duende kwartet en harp-zangensemble MuZamiek of in gelegenheidsformaties t.b.v. bruiloften en andere ceremonies.

Tenslotte houdt Nanneke zich bezig met het geven van klankontspanningen. Een klankontspanning is een individuele of groepssessie waarbij de deelnemer(s) met gebruikmaking van klankschalen, Sansula, rainmaker en Koshi windgong in een heerlijke ontspannen staat komen. Alles is frequentie en door de specifieke frequenties van de instrumenten die Nanneke in haar sessies gebruikt, wordt het lichaam in de basismodus terug gebracht. Op deze manier komt men tot zichzelf en kan stress en spanning worden los gelaten.

Zangstudio Duende heeft een aantal speerpunten:

  • Het aanleren van een goede techniek 
  • Het op een vrije en 'stromende' manier zingen/ spelen
  • Aandacht voor de boodschap van de muziek
  • Podiumpresentatie
  • Mensen inzetten op hun kracht: optimaliseren van kwaliteiten en het sterker maken van de verbeterpunten
  • Ontwikkeling van talent op alle niveaus

Een optimale afstemming op de wensen en capaciteiten van de cursist staat centraal in de lessen, met als belangrijkste doel: groei en ontwikkeling.

Op een gezonde en ontzettend fijne manier bezig zijn in je vrije tijd? Kom eens langs voor een proefles, coachingsgesprek of klankontspanning bij Zangstudio Duende!