Zang- en pianolessen

Zangstudio Duende, gevestigd in Tilburg, Oss en Eindhoven heeft een aantal speerpunten:

  • Het aanleren van een goede techniek; 
  • Het op een vrije en 'stromende' manier zingen/ spelen; 
  • Aandacht voor de boodschap van de muziek;
  • Podiumpresentatie;
  • Mensen in hun kracht zetten en van daaruit werken: optimaliseren van kwaliteiten en het sterker maken van de verbeterpunten;
  • Ontwikkeling van talent op alle niveaus.

Een optimale afstemming op de wensen en capaciteiten van de cursist staat centraal in de lessen, met als belangrijkste doel groei en ontwikkeling.

De lesvormen:

* Zang- en stemles kan individueel of in kleine groepen plaatsvinden, wekelijks of tweewekelijks, in de vorm van een tienlessenkaart, een eenmalige auditietraining of incidentele les ter voorbereiding op een stemtest enz. Er wordt in diverse stijlen lesgegeven: pop, jazz en klassiek. 

* De pianolessen zijn individueel en gericht op beginners. Voor gevorderden en vergevorderde leerlingen wordt indien gewenst,  bemiddeling gezocht. Ook wat betreft de pianolessen zijn er mogelijkheden voor wekelijkse/ tweewekelijkse lessen dan wel een leskaart van tien lessen.

* Bij muzikale coaching vormt muziek een middel voor persoonlijke groei en ontwikkelingsdoeleinden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: presentatievaardigheden voor een groep, muziek als zingeving, muziek als middel om op een positieve manier aan je gezondheid en energiehuishouding te werken, begeleiding bij het schrijven van eigen nummers enz.

De cursisten van Duende genieten een aantal voordelen: de lessen worden kostenloos opgenomen en na afloop per mail toegestuurd. Er wordt minstens eenmaal per jaar een gratis groepsles of masterclass van minimaal een uur gegeven. Voor de echte podiumbeesten zorgt Duende voor mogelijkheden om op te treden. Er zijn twee optredens per jaar mogelijk. Extra advies of ondersteuning per mail of telefoon is inbegrepen. Wanneer een cursist een nieuwe cursist aanbrengt, krijgt eerstgenoemde een gratis extra les van een half uur.

Tarieven en voorwaarden voor de lessen kunnen vrijblijvend worden opgevraagd per mail of telefoon via de contactpagina van deze website.

Elke nieuwe leerling volgt een proefles waarin wordt gekeken wat het doel en de mogelijkheden zijn. Verder is het belangrijk dat er een wederzijdse klik is tussen docent en leerling, aangezien zingen/ musiceren/ coachen een hele persoonlijke aanpak vergt. Op basis van de proefles wordt bekeken welke les- of coachingsvorm de meest geschikte is.